gdpr_vrtystudne

  • Fúrás és tisztítás
  • Ásási munkálatok
  • Aknák
  • Műanyag
  • Beton
  • Eladás - szerelés

A Víz Világnapjára már 1993 óta március 22.-én emlékezünk. Aktuális információk a blogban...

A Föld napja április 22. További információk a blogban...

Főoldal

Üdvözöljük a Hydro Real Group s.r.o. weboldalán

Engedjék meg, hogy ismertessük Önökkel a szolgáltatásainkat...

Fúrott kút a minőségi földalatti víz forrása.

Vállalatunk elsőrendű célja a kút fúrás. Munkáinkat főként Szlovákia délnyugat és Mátyusföld részére, valamint Pozsony környékére irányítjuk. A kút fúrás területén belül, széleskörű szolgáltatásainkat nyújtjuk közvetlenül, illetve közvetve összefüggő a fúrási munkálatokkal és tartozékaival.

 

A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapja. Ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme. A víz fogyasztás alakulása nagy mértéjben összefügg a konkrét társadalmi és gazdasági környezettel.

Egy kis történelem...

A kutakat már az ókorban is építették, és az ókori Egyiptomban nemcsak ásták a kutakat, hanem fúrták is. A középkorban sok kutat ástak vagy bányász technikával (akna) mélyítették. A várakon a kutakat gyakran nagy mélységekbe építették, amíg nem találtak rá a vízre, mivel a kutak jelentős vízforrást biztosítottak az ostromok ideje alatt. A kutak a múltban és ma is nagyon fontos forrást képeznek a víznyerésben, és használatában (ivóvíz, öntözés). A fúrt kutak építését akkor praktizálják, amikor nagyobb mélységből kell vizet nyerni. A kút vízügyi építmény, ezért felelősségteljesen kell hozzá állni a véghezvitelhez. Az építőmunkálatoknál szükséges betartani bizonyos építő és szerkezeti elveket. A kút építés csak tiszta és addig nem használt építőanyag felhasználásával kivitelezhető, amelyek ellenállóak a víz és föld káros hatásának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honlap készítés