gdpr_vrtystudne

ÉRTESÍTÉS - SR vírusos járványa

Kedves vásárlóink!

A Szlovák Köztársaság vírusjárványával kapcsolatos jelenlegi biztonsági intézkedések miatt mi, a Hydro Real Group s.r.o. / www.vrtystudne.sk/ megtett bizonyos biztonsági intézkedéseket, amelyeket szigorúan betartunk szolgáltatásnyújtás során !!

Ezek nem befolyásolják a szolgáltatás megbízhatóságát.

Ha bármilyen kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő címen:

Aktuális telefonszámok: - a nap folyamán

0907 719 008; 0948 522 974

- munkanapokon 8:00 - 12:00

031 780 55 87

Vagy e-mailben: info @ vrtystudne.sk

Az Ön csapata

Vrtystudne.sk

 

A Föld napja

A nemzetközi világnapok között nem utolsó sorban találjuk a Föld napját...

Nagyon fontos, hogy az emberiség emlékezzen minden nap arra, hogy fontos a földet védeni. Elsősorban önmagunktól kell kezdenünk, hogy példamutatóak legyünk az utódainknak. Elég ha körülnézünk magunk körül - nézzük meg a lakhelyünk környékét, utcánk környékét, falunk / városunk / településünk környékét... és még folytathatnánk. Tegyük fel egyben magunkban a kérdést - Mindent meg teszünk azért, hogy egy egészséges környezetben éljünk? Legyünk a környezetünk és a Föld számára megbízhatóak és tegyünk meg mindent annak érdkében hogy mi is jól érezzük magunkat itt, és az utánnunk jövők is. Olyan Földet készítsünk és hagyjunk nekik, amilyet magunknak is szeretnénk.

Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22.-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Története

Az ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián, San Franciscóban. A Föld napját első ízben 1970. március 21.-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja.

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 22.-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot (=Föld Napja Hálózat). Azóta az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne.

A következő jelentős esemény a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása volt 1989-ben Kaliforniában, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját az egész világon.

2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2018-ban a Google egy-egy animélt logóval emlékeztetett a Föld Napjára, amihez 2018-ban egy animált videoüzenet is tartozott, amin Jane Goodall beszél. 2018 kiemelt témája a „műanyagmentes világ”.

Események

  • 1990 óta minden évben erre a napra adja ki a washingtoni Worldwatch Institute éves jelentését a világ környezeti állapotáról „A világ helyzete” címmel.
  • A Critikal Mass kerékpáros mozgalom szervezői gyakran erre a napra teszik a felvonulás időpontját.
  • Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák.

A Föld napja nem hivatalos zászlója

A Föld napja nem hivatalos zászlója

A Föld napja himnusza

Joyful joyful we adore our Earth in all its wonderment
Simple gifts of nature that all join into a paradise
Now we must resolve to protect her
Show her our love through out all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world
Now we must resolve to protect her
Show her our love through out all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world

Források

vrtystudne

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_F%C3%B6ld_napja

Honlap készítés